Я дуже люблю готувати домашню випічку. Особливе місце в моїй кулінарній книзі займає курник. Для приготування улюбленого пирога я використовую ідеальне, на мій погляд, тісто, рецептом якого хочу поділитися з вами. Тісто виходить хрустким і розсипчастим.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Картопля (відварена) – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати тісто на маргарині і майонезі для курника? У ємність, в якій будете замішувати тісто, викладіть заздалегідь зігріте до кімнатної температури маргарин.

Додайте майонез, харчову соду і сіль. Перемішайте до однорідної консистенції.

Просійте борошно пшеничне через дрібне сито, гарненько перемішайте. Тісто вимісити, зберіть в кулю, накрийте харчовою плівкою, відправте його в холодильник на 25 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями. Обсмажте на добре розігрітій сковороді на вершковому маслі до розм’якшення.

Охолоджене тісто розділіть на 2 частини, розкачати качалкою в круглий пласт на пекарської папері товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Відварну картоплю наріжте скибочками і викладіть в центрі розкатаного тіста. Посоліть і поперчіть.

Наступним шаром викладіть обсмажену ріпчасту цибулю.

Куряче філе добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, нарізати невеликими шматочками. Викладіть поверх цибульного шару. Посоліть і поперчіть.

Сформуйте бортики. Розкачайте другий пласт тіста. Викладіть поверх начинки. Добре защепніть краї тіста. У центрі зробіть надрізи. Курячий жовток викладіть в миску і збийте до однорідної консистенції. Поверхня курника змастіть збитим курячим жовтком з допомогою силіконової пензлика.

Курник помістіть в попередньо розігріту до 160 градусів духовку і випікайте 40 хвилин до рівномірної золотистої скоринки.

Курник, приготований на тесті з використанням маргарину і майонезу, наріжте на порційні шматочки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курник Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста Курник з куркою та картоплею класичний Курник на тесті без дріжджів Пісочне тісто для курника на маргарині Тісто для курника на вершковому маслі