Навіть в домашніх умовах можна зробити тонке тісто як у піцерії. Зазвичай це дріжджове тісто, якщо слідувати покрокового рецептом, то замісити його не складе ніяких труднощів.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Вода – 200 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування тіста для піци на воді з дріжджами і яйцем. Підігрійте Воду до температури 36-40 градусів, додайте столову ложку цукру і дріжджі, перемішати. Поставте цю суміш у тепле місце до появи пінної шапочки.

Яйце збийте з сіллю і рештою цукром, потім додайте олію і ще раз добре перемішайте.

З’єднає яєчну масу і дріжджову.

Борошно просіяти через дрібне сито. Порціями всипайте борошно в миску і кожен раз добре перемішуйте.

Коли тісто стане досить щільним, вимішуйте його руками. Воно має бути м’яким, еластичним і легко відлипати від рук.

Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, накрийте чистим рушником і залишити на 40-60 хвилин в теплому місці.

тісто трохи перемніть руками і приступайте до розкочування коржів для піци.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто на воді для піци на сухих дріжджах Тонке тісто для піци на воді як у піцерії