Якщо ваші домашні просять приготувати пельмені або вареники, візьміть на озброєння ще один рецепт замісу тіста – на молоці з додаванням соди, гашеного оцтом. Таке тісто буде дуже еластичним, легко розгортати в тонкий пласт, не прилипати до долонь і не розварюватися при варінні.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте все необхідне для приготування тіста на молоці для пельменів і вареників: продукти в потрібній кількості і відповідний посуд. Борошно обов’язково просіяти на сито для збагачення її киснем і пересипте в посуд для замішування тіста.
Потім до борошні насипте по половинку чайної ложечки солі. Ці сухі інгредієнти добре перемішайте ложкою.
Погасите в ложці харчову соду оцтом і додайте її в посуд з борошном.
У середині ложкою борошна зробіть невелике заглиблення і тонким струменем перелийте в неї склянку молока, не тільки холодного, а домашньої температури. Борошно з молоком відразу ложкою перемішуйте.
Коли борошно забере всю рідину і тісто почне збиратися в ком, перекладіть його на будь-яку робочу поверхню, присипану борошном. Потім тісто руками добре вимісіть протягом 7-10 хвилин до однорідної тугоеластіческой консистенції.
Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і залиште на півгодини для відпочинку. За цей час підготуйте смачну начинку для пельменів або вареників і можете приступати до ліплення ваших виробів.
Легкої роботи і смачних страв!