Якщо ваші домашні просять приготувати пельмені або вареники, візьміть на озброєння ще один рецепт замісу тіста – на молоці з додаванням соди, гашеного оцтом. Таке тісто буде дуже еластичним, легко розгортати в тонкий пласт, не прилипати до долонь і не розварюватися при варінні.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.

Процес приготування:

Спочатку підготуйте все необхідне для приготування тіста на молоці для пельменів і вареників: продукти в потрібній кількості і відповідний посуд. Борошно обов’язково просіяти на сито для збагачення її киснем і пересипте в посуд для замішування тіста.

Потім до борошні насипте по половинку чайної ложечки солі. Ці сухі інгредієнти добре перемішайте ложкою.

Погасите в ложці харчову соду оцтом і додайте її в посуд з борошном.

У середині ложкою борошна зробіть невелике заглиблення і тонким струменем перелийте в неї склянку молока, не тільки холодного, а домашньої температури. Борошно з молоком відразу ложкою перемішуйте.

Коли борошно забере всю рідину і тісто почне збиратися в ком, перекладіть його на будь-яку робочу поверхню, присипану борошном. Потім тісто руками добре вимісіть протягом 7-10 хвилин до однорідної тугоеластіческой консистенції.

Замішане тісто скачайте в колобок, прикрийте серветкою і залиште на півгодини для відпочинку. За цей час підготуйте смачну начинку для пельменів або вареників і можете приступати до ліплення ваших виробів.

Легкої роботи і смачних страв!

Тісто в домашніх умовах Тісто для пельменів Тісто для пельменів без рослинної олії Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на молоці