Тісто для смачних вареників приготуємо на основі кефіру. Найніжніші і пишні приготувати вареники на пару в мультиварці досить швидко.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Полуниця 400 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати вареники з полуницею в мультиварці? У глибоку ємність насипте борошно, всипте соду, сіль і перемішайте.

Влийте кефір кімнатної температури.

Залиште тісто постояти 30 хвилин.

Полуницю промийте, видаліть хвостики і порізати на частини.

Припудріть поверхню борошном і викладіть на нього тісто. Трохи перемніть і розкачайте качалкою в пласт. Склянкою вирізати кружки.

Покладіть кілька шматків ягід полуниці в середину кожного коржика.

Защепіть краю тесту в центрі, а потім по краях.

В чашу мультиварки налийте воду, поставте режим «Пароварка» і встановіть спеціальну насадку. Змастіть її пензлем маслом і покладіть вареники в один шар з невеликою відстанню між ними. Готуйте 5-7 хвилин.

Перекладіть вареники в тарілку, змастіть вершковим маслом і присипте цукром або сметану.

Приємного апетиту!

Вареники з замороженою полуницею Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з полуницею Тісто для вареників на кефірі