Тісто для пиріжків з капустою замішують за різними рецептами, і як варіант вам пропонується замісити його на сметані з додаванням дріжджів. Сметана надає тісту м’якість, при роботі з ним тісто ні до чого не прилипає і пиріжки не черствіють протягом декількох днів. Цей рецепт сметанного тесту вважають універсальним, так як з нього можна приготувати різну домашню випічку.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно – 500 гр.
- Сметана – 200 мл
- Вода кип’ячена – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Масло вершкове – 1 пакет
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування тіста на сметані для пиріжків з капустою. Спочатку відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для замісу тесту.
В окремий посуд для замішування тіста налийте 100 мл теплої кип’яченої води і розчиніть в ній сухі дріжджі.
Потім до цієї суміші всипте ложку цукру, перемішайте, щоб цукор розчинився, і поставте її в тепло на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
Потім до цієї суміші розбийте куряче яйце і налийте підігріту в мікрохвильовці сметану.
Сметану, яйце, масло вершкове і рідку дріжджову суміш акуратно перемішайте віночком. Потім порційно насипайте через сито борошно пшеничне і одночасно замішують тісто.
Коли борошно вбере всю рідину, закінчите заміс вже рукою. Потім тісто скачайте в колобок і на півтори години поставте його в тепло, щоб воно добре підійшло.
За цей час тісто 1 раз рукою обімніть. Поки тісто підходить, приготуйте капустяну начинку з будь-якого рецепту. Через півтори години тісто на сметані для пиріжків з капустою вдвічі збільшиться в об’ємі і його можна розкочувати і формувати пиріжки.
Смачною і вдалою випічки!
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на сметані для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах