Грузинський пікантний соус ткемалі можна приготувати з аличі або сливи. Гострий соус можна приготувати двома способами на зиму – зварити його або закатати в банки без термічної обробки. Я хочу запропонувати рецепт ароматної і швидкого ткемалі без варіння. Спробуйте, і швидше за все цей рецепт стане для вас фаворитом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Часник – 4 шт.
- Кінза – 1 пучок
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чилі – 5 шт.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування ткемалі без варіння. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для ткемалі без варіння.
Сливи ретельно промийте під холодною проточною водою, розріжте навпіл і вийміть кісточки. Болгарський і гострий перець помийте і очистіть від серцевини і насіння, часник очистіть від лушпиння. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера.
Кінзу ретельно промийте під проточною водою, струсіть зайву вологу. Зелень дрібно наріжте, додайте до подрібненої маси, додайте сіль, цукровий пісок і столовий оцет. Ретельно перемішайте і залиште настоятися приблизно на півгодини. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі.
Банки повинні бути абсолютно сухими. З допомогою ополоника акуратно розлийте ткемалі в стерильні банки. Банки з соусом добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Потім перемістіть банки в холодильник на зберігання. Ароматний соус ткемалі без варіння можна пробувати з м’ясними стравами або подавати до різних гарнірів.
Приємного апетиту!
Новости