Розсольник з куркою і маринованими огірками – відмінний варіант гарячого першого страви для господинь, у яких немає часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів вперед, він може стояти в холодильнику 3-4 дні. Від цього він стає більш насиченим і смачніше. Суп виходить дуже смачним і ситним. Незвичайний інгредієнт – консервована квасоля, чудово поєднується з іншими продуктами.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Квасоля консервована – 350 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Огірки мариновані – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Моркву – 180 гр.
  • Селера – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Для бульйону: –
  • Курка – 1.2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Цибуля порей – 0.33 пучків
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква – 3 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода питна – 2.5 – 3 л

Процес приготування:

Помийте курку, поріжте на частини і перекладіть в каструлю.

Ріпчасту цибулю промийте, але не очищайте. Лушпиння додасть бульйону красивий колір. Зелене листя цибулі-порею наріжте смужками, очистіть часник. Підготовлені овочі перекладіть в каструлю з куркою.

Три невеликих моркви добре промийте, покладіть в каструлю. Додайте кілька лаврових листочків, корінь петрушки і кілька горошин чорного перцю.

У каструлю налийте холодної води 2,5-3 літри. Додайте сіль за смаком.

Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні протягом 1 години.

З каструлі дістаньте курку. Бульйон процідіть через сито. Овочі з бульйону вам більше не знадобляться.

Підготуйте овочі для розсольнику. Картопля очистіть і наріжте на кубики середньої величини.

Селера добре промийте і наріжте кубиками.

Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте.

Моркву очистіть і натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою.

Мариновані огірки натріть на крупній тертці або наріжте кубиками.

Відкрийте банку консервованої квасолі, злити рідину в окрему ємність.

У велику каструлю з товстим дном налийте невелику кількість рослинного масла для обсмажування овочів. По черзі перекладіть селеру, моркву, цибулю в каструлю і обсмажте на великому вогні до розм’якшення. Потім перекладіть підготовлений картопля і залийте курячим бульйоном, варіть 20 хвилин. Додайте квасолю, мариновані огірки, спеції і варіть ще 15 хвилин.

Гарячий розсольник подавайте до столу прикрасьте рубаною зеленню і сметаною.
Насолоджуйтеся смачною ароматною розсольником!

Новости