Квашена капуста – мабуть одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Готувати її в домашніх умовах деколи буває проблематично, проте для квашення капусти можна використати і звичайну алюмінієву каструлю. Капуста виходить дуже смачною і хрусткою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 300 гр.
  • Сіль – 45 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати хрустку квашену капусту в каструлі за класичним рецептом. Шаткуємо капусту тонкою стружкою. Також подрібнюємо моркву.

Перемішуємо всі інгредієнти, злегка стискаючи, щоб капуста пустила сік.

капусту Ділимо на 3 частини і по черзі закладаємо їх у каструлю.


Прикриваємо каструлю тарілкою, зверху притискаємо її вантажем.

Залишаємо каструлю в теплій воді приблизно на 3 години.

Потім залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.

Кожен день знімаємо тарілку з каструлі, щоб випустити гази. Через 3 дні розкладаємо капусту по стерильним банкам і закочує їх.

Приємного апетиту!

Новости