Ткемалі – знаменитий грузинський соус, який готується з аличі. Ткемалі – відмінно підходить практично до будь-якої страви: до м’яса, риби, картоплі, макаронних виробів і т. д. Приготуйте ткемалі з аличі на зиму – і прекрасний соус буде радувати всю вашу сім’ю і в холодну пору року.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Червона алича – 1 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Кінза – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування ткемалі з аличі на зиму. Аличу промити, цілу аличу засипати в глибоку каструлю. Товкачиком трохи розчавити фрукти до виділення соку.

Поставити каструлю на вогонь, варити 20 хвилин.

Після цього зняти каструлю з вогню, аличу протерти через сито, таким чином видаливши кісточки і шкірку.

В блендері з’єднати часник, гострий перець, гілочки кінзи і приправу хмелі-сунелі.

Вийшло пюре з аличі вилити в каструлю і знову варити ще 10 хвилин.

Додати в каструлю з аличею сіль, цукор і часникову масу. Варити ще 10 хвилин.

Банки для соусу стерилізувати. Кришки обдати окропом. Розлити одержаний ткемалі по банках, закатати. Зберігати ткемалі з аличі на зиму в темному прохолодному місці до запитання. Приємного апетиту!

Новости