Ткемалі – знаменитий грузинський соус, який готується з аличі. Ткемалі – відмінно підходить практично до будь-якої страви: до м’яса, риби, картоплі, макаронних виробів і т. д. Приготуйте ткемалі з аличі на зиму – і прекрасний соус буде радувати всю вашу сім’ю і в холодну пору року.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Червона алича – 1 кг
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Кінза – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування ткемалі з аличі на зиму. Аличу промити, цілу аличу засипати в глибоку каструлю. Товкачиком трохи розчавити фрукти до виділення соку.
Поставити каструлю на вогонь, варити 20 хвилин.
Після цього зняти каструлю з вогню, аличу протерти через сито, таким чином видаливши кісточки і шкірку.
В блендері з’єднати часник, гострий перець, гілочки кінзи і приправу хмелі-сунелі.
Вийшло пюре з аличі вилити в каструлю і знову варити ще 10 хвилин.
Додати в каструлю з аличею сіль, цукор і часникову масу. Варити ще 10 хвилин.
Банки для соусу стерилізувати. Кришки обдати окропом. Розлити одержаний ткемалі по банках, закатати. Зберігати ткемалі з аличі на зиму в темному прохолодному місці до запитання. Приємного апетиту!
Новости