Ткемалі з яблук – прекрасна альтернатива болгарським та грузинських соусів. Його пікантний смак здатний припинити будь-яку страву в делікатес. Зробити заготовку на зиму у вигляді ткемалі з яблук зовсім нескладно. Ткемалі, приготований за цим рецептом, корисний тим, що мікроелементи і вітаміни в ньому зберігаються і після термічної обробки.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яблука (зелені) – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Кінза – 50 гр.
  • Кріп – 100 гр.
  • Петрушка – 100 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати ткемалі з яблук на зиму? Яблука необхідно вимити, зняти шкірку, вирізати серцевину. Очищені яблука розрізаємо на невеликі часточки. Для приготування ткемалі краще використовувати сорти яблук з кислуватим смаком.

Далі викладаємо скибочки яблук в посуд для варіння, заливаємо водою і доводимо до кипіння.

Потім, скориставшись блендером або товкачиком, необхідно зробити пюре з яблук.

Часник очищаємо, споліскують у воді.

Болгарський перець ретельно промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння з перегородками. Потім перець нарізаємо кубиками.

Зелень також промиваємо і подрібнюємо.

Всі підготовлені компоненти відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо в однорідну масу.

Яблучне пюре ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Потім викладаємо в яблучну масу подрібнені овочі, перемішуємо і проварюємо на помірному вогні приблизно 10 хвилин.

За хвилину до готовності додаємо у робочу посудину цукровий пісок, сіль і рослинне масло.

Ткемалі у гарячому вигляді розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.

Приємного вам апетиту!

Новости