Ткемалі з яблук – прекрасна альтернатива болгарським та грузинських соусів. Його пікантний смак здатний припинити будь-яку страву в делікатес. Зробити заготовку на зиму у вигляді ткемалі з яблук зовсім нескладно. Ткемалі, приготований за цим рецептом, корисний тим, що мікроелементи і вітаміни в ньому зберігаються і після термічної обробки.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яблука (зелені) – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Часник – 3 зуб.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Кінза – 50 гр.
- Кріп – 100 гр.
- Петрушка – 100 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати ткемалі з яблук на зиму? Яблука необхідно вимити, зняти шкірку, вирізати серцевину. Очищені яблука розрізаємо на невеликі часточки. Для приготування ткемалі краще використовувати сорти яблук з кислуватим смаком.
Далі викладаємо скибочки яблук в посуд для варіння, заливаємо водою і доводимо до кипіння.
Потім, скориставшись блендером або товкачиком, необхідно зробити пюре з яблук.
Часник очищаємо, споліскують у воді.
Болгарський перець ретельно промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння з перегородками. Потім перець нарізаємо кубиками.
Зелень також промиваємо і подрібнюємо.
Всі підготовлені компоненти відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо в однорідну масу.
Яблучне пюре ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
Потім викладаємо в яблучну масу подрібнені овочі, перемішуємо і проварюємо на помірному вогні приблизно 10 хвилин.
За хвилину до готовності додаємо у робочу посудину цукровий пісок, сіль і рослинне масло.
Ткемалі у гарячому вигляді розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками, остуджуємо і відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Приємного вам апетиту!
Новости