Соковитий шматок яловичини з запеченими овочами прикрасить будь-який домашній стіл. Яскраве страва не утруднить своїм приготуванням і порадує ароматом і поживністю. Можна подавати в рамках святкового меню.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 0,5 пучків
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Соєвий соус – 60 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати яловичину шматком з овочами запечена в духовці. З’єднуємо рослинне масло з соєвим соусом. Обмазуємо рідиною підготовлений шматок яловичини. Обсипаємо його гілочками чебрецю.

Кладемо зубчики часнику і шматок м’яса на розігріту сковороду. Смажимо продукт до появи рум’янцю з кожної зі сторін.

В цей час готуємо овочі. Чистимо їх і ріжемо великими шматочками. Моркву і цибулю не можна подрібнювати, інакше вони згорять при випічці.

У форму для випікання викладаємо овочі, посипаємо їх сіллю і перцем. Тут розміщуємо і шматок яловичини. Накриваємо вміст фольгою і випікаємо 1 годину 30 хвилин при температурі 180 градусів.

М’яка і апетитна яловичина з овочами готова. Подавайте ситне частування до столу!

Новости