Знаменитий грузинський соус ткемалі з жовтої аличі – відмінне доповнення для різних страв: для м’яса, курки, риби, картоплі або макаронних виробів. Приготувавши закачування такого соусу на зиму, ви будете впевнені, що всі ваші страви для сім’ї будуть насичені унікальним смаком і неповторним ароматом.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Жовта алича – 3 кг
  • М’ята свіжа – 300 гр.
  • Кінза – 300 гр.
  • Кріп – 250 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 2 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування ткемалі з жовтої аличі. Аличу перебрати, помити.

Перекласти жовту аличу в глибоку каструлю, залити водою і варити на сильному вогні 25 хвилин.

Після пропустити аличу через сито, видаливши таким чином кісточки і шкірку і отримавши пюре однорідної консистенції.

Знову відправити пюре в каструлю, поставити на вогонь. Додати в пюре з аличі сіль і цукор, варити 15 хвилин, постійно помішуючи масу. Потім вогонь вимкнути.

М’яту, кінзу і кріп промити, просушити на кухонному рушнику. Всю зелень дрібно нарізати.

Часник очистити і подрібнити.

Гострий червоний перець помити і дуже дрібно нарізати.

В пюре з аличі додати м’яту, кінзу, кріп, часник і гострий червоний перець. Ретельно перемішати соус з жовтої аличі. Дати йому настоятися ще близько 15 хвилин.

Готовий ткемалі з жовтої аличі розлити по заздалегідь підготовленим стерилізованим банкам, закрити їх кришками. Приємного апетиту!

Новости