Знаменитий грузинський соус ткемалі з жовтої аличі – відмінне доповнення для різних страв: для м’яса, курки, риби, картоплі або макаронних виробів. Приготувавши закачування такого соусу на зиму, ви будете впевнені, що всі ваші страви для сім’ї будуть насичені унікальним смаком і неповторним ароматом.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Жовта алича – 3 кг
- М’ята свіжа – 300 гр.
- Кінза – 300 гр.
- Кріп – 250 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Вода – 2 склянки
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування ткемалі з жовтої аличі. Аличу перебрати, помити.
Перекласти жовту аличу в глибоку каструлю, залити водою і варити на сильному вогні 25 хвилин.
Після пропустити аличу через сито, видаливши таким чином кісточки і шкірку і отримавши пюре однорідної консистенції.
Знову відправити пюре в каструлю, поставити на вогонь. Додати в пюре з аличі сіль і цукор, варити 15 хвилин, постійно помішуючи масу. Потім вогонь вимкнути.
М’яту, кінзу і кріп промити, просушити на кухонному рушнику. Всю зелень дрібно нарізати.
Часник очистити і подрібнити.
Гострий червоний перець помити і дуже дрібно нарізати.
В пюре з аличі додати м’яту, кінзу, кріп, часник і гострий червоний перець. Ретельно перемішати соус з жовтої аличі. Дати йому настоятися ще близько 15 хвилин.
Готовий ткемалі з жовтої аличі розлити по заздалегідь підготовленим стерилізованим банкам, закрити їх кришками. Приємного апетиту!
Новости