Щоб приготувати в домашніх умовах смачний і ароматний томатний сік, необхідно всього дві умови – наявність стиглих помідор і наявність кухонного пристосування, за допомогою якого будуть подрібнюватися томати. Натуральний і корисний сік буде радувати родину довгий час!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Цукор-пісок – 6 ч. л.
- Сіль велика – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік з м’якоттю в домашніх умовах на зиму? Промиваємо стиглі помідори під проточною водою, потім нарізаємо їх на кілька частин, вирізаючи плодоніжку.
Подрібнити помідори для томатного соку можна через м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Якщо ж такої насадки немає, можна обійтися звичайною м’ясорубкою, а потім отриману масу пропустити через сито, щоб позбутися від шкірки і насіння.
Готове томатне пюре переливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, перемішуємо, ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо томатний сік протягом 10-15 хвилин. У процесі варіння знімайте образовывающуюся пінку.
По готовності розливаємо томатний сік по простерилизованным банкам, закочує їх кришками. Переверніть догори дном і укутайте заготовку в теплу ковдру до повного охолодження. Томатний сік з м’якоттю в домашніх умовах на зиму готовий! Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів вийде близько 3 літрів томатного соку.
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через м'ясорубку на зиму