З допомогою соковижималки томатний сік готується швидко і просто. Це важливо, коли треба переробити великий урожай помідорів. Соковитискач краще використовувати шнековий, а не звичайну. Вона всю м’якоть залишає в соку і залишається від помідор тільки сухий макуха, так і сік виходить більш густим. У такий сік смакові добавки можна не додавати.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг

Процес приготування:

Як приготувати томатний сік через соковижималку без стерилізації на зиму? Помідори переберіть, видаляючи пошкоджені плоди, інакше сік може заграти. Потім їх добре вимийте і витріть насухо кухонним рушником. Підготовлені томати пропустіть на шнековий соковитискач.

Макуха можете викинути. Сік перелийте у велику каструлю і поставте її на невеликий вогонь. Сік доведіть до кипіння, зніміть поверхні пінку і поваріть 7-10 хвилин. Поки сік вариться, будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки.

Гарячий сік перелийте в підготовлені банки і відразу закатайте. Банки переверніть на кришки і на ніч накрийте махровим рушником. Остиглий сік перенесіть в місце зберігання консервацій.

Вдалих заготовок!

Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік без цукру Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік через соковижималку на зиму