Щоб приготувати в домашніх умовах смачний і ароматний томатний сік, необхідно всього дві умови – наявність стиглих помідор і наявність кухонного пристосування, за допомогою якого будуть подрібнюватися томати. Натуральний і корисний сік буде радувати родину довгий час!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Цукор-пісок – 6 ч. л.
  • Сіль велика – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати томатний сік з м’якоттю в домашніх умовах на зиму? Промиваємо стиглі помідори під проточною водою, потім нарізаємо їх на кілька частин, вирізаючи плодоніжку.

Подрібнити помідори для томатного соку можна через м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Якщо ж такої насадки немає, можна обійтися звичайною м’ясорубкою, а потім отриману масу пропустити через сито, щоб позбутися від шкірки і насіння.

Готове томатне пюре переливаємо в каструлю, додаємо сіль і цукор, перемішуємо, ставимо на вогонь. Після закипання проварюємо томатний сік протягом 10-15 хвилин. У процесі варіння знімайте образовывающуюся пінку.

По готовності розливаємо томатний сік по простерилизованным банкам, закочує їх кришками. Переверніть догори дном і укутайте заготовку в теплу ковдру до повного охолодження. Томатний сік з м’якоттю в домашніх умовах на зиму готовий! Із вказаного в рецепті кількості інгредієнтів вийде близько 3 літрів томатного соку.

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через м'ясорубку на зиму