Серед великого розмаїття напоїв томатний сік користується популярністю і серед дорослих, і серед дітей. Приготувати томатний сік у домашніх умовах нескладно. Вийде абсолютно натуральний томатний сік. Правильне співвідношення цукру, солі і оцту дозволяє отримати в результаті корисний та смачний домашній напій.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Оцет столовий 9% – 3 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль велика – 3 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік з оцтом на зиму? Помідори ретельно промиваємо, нарізаємо довільним чином. Кладемо нарізані помідори в каструлю.
Ставимо каструлю з вмістом на вогонь, після закипання варимо протягом 20-30 хвилин до м’якості томатів.
Після цього отриману томатну масу необхідно пропустити через дрібне сито, щоб позбавити сік від насіння і шкірки. З усієї кількості помідор вийде близько 3 літрів томатного соку.
Томатний сік перелити в каструлю, додаємо цукор і сіль, ставимо на вогонь.
Після закипання вливаємо в підготовлюваний томатний сік необхідну кількість оцту. Проварюємо 5 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
Готовий томатний сік розливаємо по стерилізованим ємкостей, закочує їх.
Томатний сік з оцтом на зиму готовий! Після охолодження найкраще зберігати дану заготівлю на зиму в темному і прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без соковижималки на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах