Томатний сік, приготований в домашніх умовах, не зрівняється за смаковими якостями з магазинними аналогами. Більше того, він виходить максимально корисним і натуральним, адже добавок використовується тільки сіль і цукор. Недлительная термічна обробка дозволяє зберегти корисні речовини.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль велика – 2 ст. л.

Процес приготування:

Помідори промийте, крупно поріжте. Перед цим огляньте плоди, приберіть в бік непридатні, зіпсовані помідори.

Пропустіть нарізані томати через соковижималку. Із зазначеної кількості помідор вийде приблизно 2,5 літра соку.

З утворився макухи теж можна віджати сік. Скористайтеся для цього ситом і підручними засобами (ложкою, толкушкой і т. д.). У підсумку вийде віджати ще приблизно 1-1,5 літра соку.

Томатний сік перелити в каструлю, ставимо на вогонь.

На самому початку вже можна додати сік необхідну кількість солі.

Після закипання проварюємо томатний сік протягом 10 хвилин, потім всипаємо цукор. Готуємо сік ще 5 хвилин.

Простерилізовані ємності наповнюємо готовим томатним соком, виробляємо закатку. Остуджуємо заготовку в перевернутому вигляді. Зберігати томатний сік краще в темному і прохолодному місці.

Томатний сік через соковижималку в домашніх умовах на зиму готовий!

Приємного вам апетиту!

Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах Томатний сік через соковижималку на зиму