Томатний сік – улюблений багатьма сім’ями домашній напій. Такий сік є універсальним – його можна використовувати і для приготування різних соусів і заправок. Корисність і натуральність томатного соку, приготованого в домашніх умовах, максимальна! Просто і корисно!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати томатний сік з сіллю і цукром в домашніх умовах на зиму? Ретельно помідори промийте, поріжте їх на кілька частин. Непридатні плоди – підгнилі, зіпсовані – приберіть в бік. Для приготування соку відбирайте тільки стиглі помідори.
Подрібнюємо помідори з допомогою соковижималки, отримуючи на виході чистий томатний сік – без шкірки і насіння. У підсумку вийде близько 4 літрів томатного соку з вказаної кількості помідор.
Отриманий сік перелити в каструлю, ставимо на помірний вогонь. Чекаємо закипання. Після цього почне утворюватися пишна піна. Перемішайте сік і піна стане в рази менше. Тепер її можна зняти шумівкою.
Далі всипаємо в томатний сік необхідну кількість цукру.
Потім відразу ж додаємо сіль. Все перемішуємо, варимо сік ще 15 хвилин.
По готовності томатний сік розлийте по стерилізованим ємкостей, закрийте їх прокип’яченими кришками. Укутайте заготовку в теплий рушник або ковдру, в такому вигляді повністю остудіть. Томатний сік з сіллю і цукром в домашніх умовах на зиму готовий!
Приємного вам апетиту!
Томатний сік без оцту на зиму Томатний сік без стерилізації на зиму Томатний сік з м'якоттю на зиму Томатний сік з сіллю і цукром на зиму Томатний сік з сіллю на зиму Томатний сік у домашніх умовах