За цим рецептом ви можете заготовити на зиму томати в томатному соку без стерилізації, що дозволяє максимально зберегтися в них всі мікро – і макроелементи, так і за смаком вони залишаться як свіжі. Томатний сік можна взяти готовий, а можна приготувати своїми руками з зрілих помідорів. Пропонується додати в кисло-солодкий томатний маринад часник і хрін, що додасть заготівлі деяку пікантність смаку.
Інгредієнти: на 2 л. порц.
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Хрін – 50 гр.
- Томатний сік – 1 л
- Сіль – 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування помідор в томатному соку без стерилізації. Помідори добре промийте під проточною водою і дерев’яною паличкою зробіть проколи шкіри у області плодоніжок.
Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Укладіть у них підготовлені помідори і на 10 хвилин залийте їх окропом.
Почистіть і промийте солодкі перці, часник і хрін, поріжте їх на середні шматочки і подрібнити на м’ясорубці або в чаші блендера.
Перелийте в окремий посуд томатний сік, помістіть його на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. У закипілий томатний сік перекладіть подрібнені хрін, солодкий перець і часник. Потім насипте вказане в рецепті кількість солі і цукру, перемішайте і поваріть все на невеликому вогні протягом 7 хвилин.
Злийте через спеціальну кришку воду з баночок. Потім залийте помідори киплячим томатним соком і баночки відразу закатайте.
Потім баночки з помідорами поставте на кришки, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання. Подавайте смачні помідори, мариновані в томатному соку, до будь-яких страв.
Вдалих заготовок!
Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори у власному соку без стерилізації