За цим рецептом ви можете заготовити на зиму томати в томатному соку без стерилізації, що дозволяє максимально зберегтися в них всі мікро – і макроелементи, так і за смаком вони залишаться як свіжі. Томатний сік можна взяти готовий, а можна приготувати своїми руками з зрілих помідорів. Пропонується додати в кисло-солодкий томатний маринад часник і хрін, що додасть заготівлі деяку пікантність смаку.


Інгредієнти: на 2 л. порц.

  • Помідори свіжі – 1.5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Хрін – 50 гр.
  • Томатний сік – 1 л
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування помідор в томатному соку без стерилізації. Помідори добре промийте під проточною водою і дерев’яною паличкою зробіть проколи шкіри у області плодоніжок.

Будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Укладіть у них підготовлені помідори і на 10 хвилин залийте їх окропом.

Почистіть і промийте солодкі перці, часник і хрін, поріжте їх на середні шматочки і подрібнити на м’ясорубці або в чаші блендера.

Перелийте в окремий посуд томатний сік, помістіть його на невеликий вогонь і доведіть до кипіння. У закипілий томатний сік перекладіть подрібнені хрін, солодкий перець і часник. Потім насипте вказане в рецепті кількість солі і цукру, перемішайте і поваріть все на невеликому вогні протягом 7 хвилин.

Злийте через спеціальну кришку воду з баночок. Потім залийте помідори киплячим томатним соком і баночки відразу закатайте.

Потім баночки з помідорами поставте на кришки, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в місце зберігання. Подавайте смачні помідори, мариновані в томатному соку, до будь-яких страв.

Вдалих заготовок!

Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори без оцту Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Помідори без оцту на зиму Помідори з хріном і часником Помідори з хроном на зиму Помідори у власному соку без стерилізації