Очищені томати в томатному соку – спосіб заготівлі помідорів, який значно спростить вам життя. Оскільки ця заготовка відрізняється своєю універсальністю: її можна використовувати як окрему закуску, а також як заправку для томатного супу, підливу і т. д., відсутність шкірки у помідорів допоможе в значній мірі заощадити ваш час. Головне завдання – відібрати самі м’які й самі стиглі плоди, а також слідувати інструкції, яка представлена вашій увазі.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування очищених помідорів в томатному соку? Для початку займемося сортуванням помідорів: м’які плоди підуть на сік, більш міцні – чудово підійдуть для консервування.

Помідори, відсортовані для соку, необхідно ретельно промити і розрізати на чотири частини кожен плід.

Помідори, які ми відклали для консервування, кидаємо в крутий окріп, знімаємо з вогню і залишаємо на 7 хвилин. потім дістаємо помідори за допомогою шумівки і споліскують холодною водою. Після цього можна приступати до видалення шкірки.

Відібрані для приготування соку подрібнюємо за допомогою м’ясорубки або блендера.

Отриманий сік виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, додавши сік спеції, цукор і сіль. Доводимо отриману масу до кипіння, чекаємо, поки спаде піна.

Помідори без шкірки розкладаємо в стерилізовані банки, після чого заливаємо вміст банок киплячим томатним соком і прикривають кришками.

Далі беремо велику каструлю, її дно устеляємо вафельним рушником, на яке ставимо банки з помідорами. Наповнюємо каструлю водою так, щоб її рівень доходив до плічок банки. Ставимо каструлю на вогонь.

Після закипання води в каструлі стерилізуємо банки з помідорами протягом десяти хвилин.

Далі дістаємо банки і закочує їх кришками.

Зберігати такі заготовки рекомендуємо в темному прохолодному місці.

Мариновані помідори без оцту Очищені помідори у власному соку Помідори гарячим способом Помідори на 2 літрову банку на зиму Томати, залиті окропом