Хочу поділитися смачним рецептом закуски з помідорів на зиму. Помідори в заливці томатної пасти виходять смачними і чудово підійдуть до м’ясних страв і різних гарнірів з картоплі або макаронних виробів. Всі, хто люблять помідори, обов’язково оцінять зимову закуску.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Помідори свіжі (невеликі) – 2,5 кг
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 0.33 ст.
  • Вода – 900 мл

Процес приготування:

Як почати готувати томати в томатному соусі на зиму? Помідори відберіть щільні і приблизно одного розміру. Відірвіть хвостики, ретельно промийте під холодною проточною водою, обсушити. Обсохлі помідори наколіть зубочисткою навколо плодоніжки.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, на водяній бані або в духовій шафі. Кришки викладіть в каструлю, залийте водою і кип’ятіть близько 10 хвилин. Заповніть стерильні банки помідорами.

У каструлю налийте необхідну кількість питної води, додайте томатну пасту. Поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Додайте цукровий пісок і сіль, варити приблизно 5-7 хвилин, перемішайте і відразу зніміть з вогню.

Банки з помідорами залийте приготовленої киплячою заливкою. Банки накрийте стерильними кришками. Гарячі банки з закускою з помідорів акуратно загорніть закаточной машинкою або закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу.

Потім переверніть і перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори Мариновані помідори без стерилізації Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори пальчики оближеш Помідори без оцту на зиму Помідори в томатній пасті Помідори на 2 літрову банку на зиму Солодкі помідори на зиму