Для тесту потрібен мінімум інгредієнтів, при цьому воно виходить дуже вдалим. Потрібен час для підйому, оскільки до складу входять сухі дріжджі. Як правило, достатньо близько півгодини, щоб тісто збільшилося в об’ємі. Важливо, щоб дріжджі були якісними і перевіреними – від цього багато в чому залежить підсумковий результат.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 100 мл
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати тонке і м’яке тісто для піци на дріжджах. У миску вливаємо теплу воду в зазначеній кількості. Температура рідини повинна бути близько сорока градусів. Додаємо сухі дріжджі і цукровий пісок, перемішуємо і ставимо в тепле місце. Через десять-п’ятнадцять хвилин на поверхні суміші повинна проступити піна – це початок бродіння дріжджів.
Далі вводимо сіль і рослинне масло. Краще всього брати оливкова з його характерним ароматом і смаком. Потроху додаємо борошно і замішуємо тісто. Може знадобитися трохи більше або менше борошна, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуємося на підсумкову консистенцію – м’яку і еластичну, ні в якому разі не тугу. Скачуємо тісто в кулю, покласти в миску і накриваємо чистим рушником. Залишаємо в теплому місці на тридцять-сорок хвилин. За цей час маса збільшиться в півтора-два рази.
Піднялося тісто викладаємо на присипану борошном поверхню і розкочуємо качалкою в коло товщиною в два-три міліметри.
На розкатаному тесті розкладаємо заплановану начинку. Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на нижньому рівні.
Час випічки – орієнтовно двадцять-двадцять п’ять хвилин
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто в домашніх умовах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для класичної італійської піци Тісто для піци без яєць на воді Тісто для піци за 10 хвилин як у піцерії Тісто для піци на воді