Цей варіант тесту для піци припаде до смаку тим, хто любить хрустку і пористу основу. Завдяки маргарину тісто має текстуру, дещо схожу з пісочним виробами – крошащуюся, пухку і тане в роті. Таке тісто вдало утримує вологі начинки, не стаючи клейким і важким – це все заслуга рослинного жиру. Можна помітити, що в тесті використовується певна кількість цукру – основа піци вийде дійсно з солодкою смакової ноткою. В якості начинки вдало підійдуть в’ялені томати, салямі, тонкі скибочки бекону, будь жирний сир.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Маргарин вершковий – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати тісто для піци на дріжджах і маргарині просто! Воду в зазначеній кількості нагріваємо на плиті або в мікрохвильовій печі до теплого стану.

Поміщаємо воду в миску, додаємо сухі дріжджі, цукровий пісок і сіль. Розмішуємо всі разом віночком до однорідності і залишаємо в теплому місці на двадцять хвилин. За цей час маса повинна збільшитися в обсязі і покритися повітряною піною.

треба Маргарин розтопити до рідкого стану. Можна це зробити в сотейнику на плиті або в мікрохвильовій печі. Після розтоплення даємо рідкого маргарину охолонути до теплого стану.

Змішуємо дріжджову рідина з маргарином.

Порціями всипаємо просіяне борошно і поступово замішуємо тісто.

В залежності від характеристик конкретної борошна, її кількість може варіювати і бути великим чи меншим, ніж вказано в рецепті. При замісі тесту добиваємося отримання м’якої нетугий консистенції, яка, тим не менш, добре оформлена і не розтікається в руках.

З приготованого тесту скачуємо кульку і поміщаємо його в об’ємну миску.

Затягуємо її харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину-півтора для підйому.

Після закінчення зазначеного часу тісто збільшить свій обсяг в півтора-два рази. Перешкодимо масу на присипану борошном робочу поверхню і розгортаємо в пласт товщиною п’ять міліметрів.

Переносимо тісто на деко і розкладаємо заплановану начинку. Випікаємо піцу на такій основі в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190 градусів на нижньому рівні.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для піци Дріжджове тісто для піци в духовці Дріжджове тісто для піци на сухих дріжджах Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци Тісто для піци без яєць на воді Тонке тісто для піци на воді як у піцерії