Кожна хороша господиня зобов’язана вміти спекти млинці. Самі смачні виходять на молоці, іноді у них додають дріжджі. Виходять тонкі ароматні млинці з дірочками, які можна фарширувати начинками або вживати з солодкими або солодкими соусами.
Тонкі дріжджові млинці на молоці
За цим рецептом виходять приголомшливо ніжні ажурні млинці. При бажанні кількість інгредієнтів можна зменшити вдвічі. Незважаючи на те, що над тестом доведеться постояти, результат неодмінно порадує!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче (3.2% жирності) – 800 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйце (С1) – 4 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль (без гірки) – 1 ч. л.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати тонкі дріжджові млинці на молоці з дірочками легко! Півсклянки молока злегка підігріти, розмішати в ньому 1 ч. л. цукру, а також дріжджі. Молоко не повинно бути гарячим, щоб не вбити дріжджові мікроорганізми. Якщо молоко буде недостатньо теплим, то дріжджі не активуються. Прибрати посуд в тепле місце без протягів для освіти опари (на поверхні з’явиться легка пінна шапочка) на півгодини.
Яйця і цукор, що залишився змішати з сіллю і збовтати вінчиком або виделкою до однорідності.
Додати до яєць тепле молоко, перемішати. Просіяти в масу борошно, ретельно розмішати, щоб прибрати грудочки.
В кінці додати до тесту підійшла опару і рослинне масло. Все розмішати і залишити підходити на 1 годину в теплому місці, накривши посуд тканиною. Потім знову все перемішати і залишити ще на 20 хв. Знову розмішати тісто і дати постояти ще 15 хв.
Розігріти на сильному вогні сковороду, змастити її олією за допомогою термостабильной силіконової пензлика. Вилити пару ложок тесту на сковороду. Обсмажувати з двох сторін. Якщо тісто вийшло густуватим і млинці виходять недостатньо тонкі, додати до тесту трохи молока або води.
Змащувати кожен приготований млинець маслом, складаючи їх стопкою. Подавати зі згущеним молоком, варенням або сметаною з цукром.
Приємного апетиту!
Тонкі млинці на молоці з додаванням дріжджів
Оскільки тісто в рецепті готується з використанням сухих дріжджів, воно не вимагає багато часу на вистоювання. У цьому явну перевагу перед рецептами млинців на свіжих пресованих дріжджах.
Час готування: 1 година 15 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Пшеничне борошно вищого ґатунку – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Швидкодіючі дріжджі – 4 гр.
- Жирне молоко – 400 мл
- цукор – пісок- 1 ст. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Масло олію – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В широкий посуд просіяти борошно, туди ж висипати сухі дріжджі і перемішати.
Крок 2. Всипати до борошна цукор, сіль і знову перемішати.
Крок 3. Окремо добре збити яйця віночком або вилкою, додати борошняну суміш і розмішати.
Крок 4. В кінці додати підігріте до теплого стану молоко, ретельно перемішати або збити міксером, щоб запобігти появі грудочок.
Крок 5. Тісто має відстоятися в теплому місці без протягів близько години. Якщо часу мало, то можна починати пекти через 40 хвилин після замішування тіста.
Крок 6. На сильному вогні розжарити чавунну сковороду або будь-яку іншу сковороду з товстим дном, потім вогонь зменшити. Змастити поверхню сковороди рослинним маслом без запаху. Згодом це потрібно буде робити перед кожним млинцем.
Крок 7. Налити в сковороду пару ложок млинцевого тіста, розподілити, нахиляючи і повертаючи по колу сковороду.
Крок 8. Смажити млинці до рум’яного стану і появи дірочок з обох сторін, скласти стопкою.
Крок 9. Подавати з варенням, сметаною з цукром, свіжими ягодами.
Приємного апетиту!
Тонкі дріжджові млинці на молоці з дірочками
Млинці можна спекти навіть тоді, коли у молока вже майже вийшов термін придатності. Також його можна замінити кефіром, який застоявся і не був використаний вчасно, для приготування інших страв.
Час готування: 1 година 50 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Молоко – 1 л
- Дріжджі свіжі пресовані – 30 гр. (або 1,5 ст. л. сухих).
- Яйця курячі – 3 шт.
- Соняшникова олія, рафінована/сметана – 5 ст. л. + для смаження.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- масло – для змазування млинців.
Процес приготування:
Крок 1. Зробити опару: у глибокому посуді змішати тепле, але не гаряче молоко, просіяне борошно, дріжджі і половину цукру. Якщо млинці планується начиняти несолодкими начинками, кількість цукру краще скоротити до 1 ст. л. Молоко можна замінити кислим молоком, кефіром або молочною сироваткою.
Крок 2. Ретельно розмішати опару, накрити тканиною і залишити підходити в теплому місці, де немає протягу, протягом 1 години. За цей час опара підніметься приблизно в 1,5-2 рази.
Крок 3. Окремо змішати яйця, цукор, що залишився, сіль і рослинне масло (можна замінити такою ж кількістю сметани).
Крок 4. Підмішати отриману суміш в опару, перемішати і залишити ще на 20-30 хв, щоб тісто піднялося. По закінченні вказаного часу перемішати тісто ще раз, воно буде мати консистенцію, як рідка сметана.
Крок 5. Розжарити сковороду на сильному вогні, далі вогонь злегка зменшити. Змащувати сковороду кожен раз перед тим, як наливати тісто для чергового млинця.
Крок 6. Покласти кілька ложок тесту в сковороду, повертаючи її по колу, випікати близько 30 сек. до рум’яності і появи дірочок, потім перевернути.
Крок 7. Кожен млинець змащувати розтопленим вершковим маслом і складати в стопку.
Крок 8. Млинці можна нафарширувати червоною рибою, грибами або вареними яйцями з цибулею, а також можна подавати з солодкими ягідними соусами або конфитюрами.
Приємного апетиту!
Новости