Тонкі млинці завжди виходять смачними, збалансованими за смаком з ніжною приємною текстурою. Готують їх з додаванням кисломолочних продуктів або води. Я пропоную приготувати тонкі млинці на молоці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Молоко коров’яче – 500 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – за бажанням

Процес приготування:

Готувати тонкі млинці на молоці легко! Заздалегідь підготуйте всі продукти. Викладіть їх на стіл, щоб вони стали однакової температури. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність, додайте цукровий пісок і сіль. Добре перемішати з допомогою міксера.

Коли маса збільшиться, влийте необхідну кількість молока. Збийте до пишної однорідної консистенції.

Заздалегідь просіяти пшеничне борошно через сито в окрему ємність. Потім поступово введіть до рідких інгредієнтів, продовжуючи збивати міксером.

Влийте олію і перемішайте. Залиште тісто настоятися приблизно на 15-20 хвилин, прикривши кришкою або харчовою плівкою.

добре нагрійте Сковороду. Змастіть її невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика.

Скориставшись ополоником, налийте млинцеве тісто. Розподіліть його по всій поверхні млинцевої сковороди. Коли тісто на сковороді стане матовим, з допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть млинець на іншу сторону.

Смажте ще приблизно хвилину.

Готові млинці змащуйте невеликим шматочком вершкового масла і складайте один на одного стопкою. Подавайте з улюбленим варенням, згущеним молоком або сметаною.

Приємного апетиту!

Млинці Млинці на молоці Млинці на молоці без дріжджів Оригінальні млинці на Масляну Солодкі млинці на молоці Тонкі млинці на молоці