Пропонуємо вашій увазі рецепт тонких млинчиків на вершках. Ароматні, ніжні по своїй текстурі, вони підкорять вас своїм вершковим смаком. А доповнити його вам допоможуть різноманітні фруктові джеми і соуси, мед або згущене молоко або ж малосольна червона риба й ікра. Давайте приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Вершки – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати млинці на вершках легко! Для приготування тесту бажано, щоб всі продукти були кімнатної температури. Тому заздалегідь дістаємо їх з холодильника.

В миску наливаємо вершки жирністю 10 % і рослинне масло, додаємо цукор і яйце. Все добре перемішуємо з допомогою віночка.

У вершково-яєчну масу вводимо просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішуємо інгредієнти, щоб не було грудочок. Даємо тісту постояти 10-15 хвилин, і приступаємо до смаження.

Сковороду ставимо розігріватися на середній вогонь. Змащуємо її невеликою кількістю рослинного масла. На гарячу сковороду наливаємо 2-3 столові ложки тіста. Круговими рухами рівномірно розподіляємо тісто по сковороді так, щоб вийшов млинець необхідного діаметра. Смажимо млинець до золотистого кольору. Коли він трохи почне відставати від країв сковороди – перевертаємо його на іншу сторону і підсмажуємо ще 30 секунд. Готовий млинець знімаємо зі сковороди на блюдо. Таким чином, смажимо все млинці. Гарячі млинці можна змастити невеликою кількістю вершкового масла.

Теплі млинці подаємо на стіл зі сметаною, джемом, згущеним молоком або розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!

Млинці Млинці без дріжджів Млинці на Масляну Тонкі млинці