Дуже простий у приготуванні і приголомшливий смак домашній лаваш без дріжджів. Тонкі коржі відмінно підійдуть для різних начинок, як солодких, так і овочевих або м’ясних. Їх можна подавати до чаю або як закуску. А можна замінити їм хліб. Дуже смачно і апетитно!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 360 гр.
- Вода – 200 мл
- Сіль – 10 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати тонкий лаваш без дріжджів на сковороді в домашніх умовах, борошно просіваємо через ситечко в глибоку ємність, щоб було зручно замішувати тісто.
Додаємо до борошна сіль і добре розмішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася в борошні. Тепер вводимо олію і переварену воду. Починаємо замішувати тісто лопаткою. Коли тісто трохи охолоне, продовжуємо заважати руками, поки воно не стане еластичним. Тепер кладемо його в поліетиленовий пакет і залишаємо на 20 хв.
Виймаємо тісто з пакета, ще раз розімніть його руками, скачаємо в джгут і разрежем на 8 рівних частин.
Візьмемо 1 шматок тіста, інші накриємо плівкою. І розкотимо його качалкою, при цьому обсипати борошном не потрібно. З допомогою тарілки і ножа виріжемо рівний круг.
Обсмажимо перший лаваш на сковороді, промазаної рослинним маслом з обох сторін. Смочим готовий лаваш водою і накриємо плівкою. Так він не засохне і залишиться м’яким.
Таким же чином розкотимо і обсмажимо тісто.
Приємного апетиту!
Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша