Найніжніша солона сьомга – це справжній делікатес. Вона смачна сама по собі і навряд чи вимагає доповнень. Але якщо супроводити рибу вершковим сиром і свіжим огірком, загорнувши в лаваш, смак її проявиться лише з кращого боку. Крім того, з невеликого шматочка рибки таким чином можна приготувати закуску для всієї родини. До речі, на святковий стіл такий рулет теж підійде і послужить відмінною альтернативою бутербродів і канапе.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сьомга слабосолона – 300 гр.
  • Сир сирний – 350 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кріп – 2 гілки
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування лаваша з сьомгою, сирним сиром і огірком? Огірок промиваємо й обсушуємо.

Зрізаємо кінчики з двох сторін овоча і нарізаємо його на поперечні тонкі кружечки.

Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

В миску викладаємо сирний сир, додаємо до нього подрібнену зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Тонкий лаваш розкладаємо на поверхні столу, вирівнюємо його рукою.

Викладаємо приготовлену начинку з сирного сиру і кропу.

Зворотною стороною ложки розподіляємо масу по всьому периметру аркуша, намагаючись зробити рівний шар.

Приділяємо увагу і краях лавашу, щоб готовий рулет згодом добре стримався і був відносно рівним по всій довжині.

Викладаємо кружечки огірка і тонкі шматочки сьомги вздовж листа, як показано на фото.

Збризкуємо начинку лимонним соком.

Згортаємо рулет, добре ущільнюючи його пальцями.

Сформованому рулету краще дати просочитися в холодильнику хоча б годину. Так лаваш стане м’якше, і закуска буде ніжніше. Перед подачею рулет нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з сирним сиром Рулет з лаваша з червоною рибою