Млинці – улюблене багатьма блюдо. Готується таке ласощі швидко і просто. Млинці, в основі яких кисломолочний продукт, виходять дуже смачними. Даний рецепт відрізняється доступністю інгредієнтів і простотою приготування. Готові млинці нікого не залишать байдужими – залучає їх аромат і пишність.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кефір – 500 мл
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Ванілін – 0.25 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Почнемо готувати товсті млинці на кефірі. Цукровий пісок з’єднуємо з курячими яйцями в зручній ємності. Збиваємо інгредієнти віночком.
Потім додаємо в яєчну суміш ванілін для аромату, щіпку солі, половину від необхідного за рецептом кількості кефіру і соду. Все перемішуємо і даємо суміші постояти, поки не почнуть з’являтися бульбашки – кефір вступить в реакцію з содою.
Після цього всипаємо в рідку основу склянку пшеничного борошна, розмішуємо, домагаючись однорідності.
Потім всипаємо ще один стакан борошна, одночасно розмішуючи віночком і розбиваючи грудочки.
Тісто практично готове. Вливаємо в нього залишився кефір і вимішуємо тісто до однорідного стану.
В самому кінці додаємо в тісто олію і перемішуємо.
Ставимо на вогонь сковороду і гарненько її прогріваємо. Вливаємо в сковороду порцію тіста, розподіляючи його по всій поверхні.
Смажимо млинець з одного боку до появи дірочок. Перевертаємо і обсмажуємо другу сторону.
Таким чином, готуємо всі млинці, поки тісто не закінчиться. У процесі смаження періодично помішуйте тісто, щоб воно не відстоювалося. Готові млинці подавайте до столу в теплому вигляді за бажанням з різними добавками – медом, варенням, згущеним молоком.
Приємного вам апетиту!
Млинці Млинці на кефірі Млинці на кефірі з дірочками Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці Товсті млинці на кефірі