Млинці – улюблене багатьма блюдо. Готується таке ласощі швидко і просто. Млинці, в основі яких кисломолочний продукт, виходять дуже смачними. Даний рецепт відрізняється доступністю інгредієнтів і простотою приготування. Готові млинці нікого не залишать байдужими – залучає їх аромат і пишність.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Ванілін – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Почнемо готувати товсті млинці на кефірі. Цукровий пісок з’єднуємо з курячими яйцями в зручній ємності. Збиваємо інгредієнти віночком.

Потім додаємо в яєчну суміш ванілін для аромату, щіпку солі, половину від необхідного за рецептом кількості кефіру і соду. Все перемішуємо і даємо суміші постояти, поки не почнуть з’являтися бульбашки – кефір вступить в реакцію з содою.

Після цього всипаємо в рідку основу склянку пшеничного борошна, розмішуємо, домагаючись однорідності.

Потім всипаємо ще один стакан борошна, одночасно розмішуючи віночком і розбиваючи грудочки.

Тісто практично готове. Вливаємо в нього залишився кефір і вимішуємо тісто до однорідного стану.

В самому кінці додаємо в тісто олію і перемішуємо.

Ставимо на вогонь сковороду і гарненько її прогріваємо. Вливаємо в сковороду порцію тіста, розподіляючи його по всій поверхні.

Смажимо млинець з одного боку до появи дірочок. Перевертаємо і обсмажуємо другу сторону.

Таким чином, готуємо всі млинці, поки тісто не закінчиться. У процесі смаження періодично помішуйте тісто, щоб воно не відстоювалося. Готові млинці подавайте до столу в теплому вигляді за бажанням з різними добавками – медом, варенням, згущеним молоком.

Приємного вам апетиту!

Млинці Млинці на кефірі Млинці на кефірі з дірочками Оригінальні млинці на Масляну Російські млинці Товсті млинці на кефірі