Від усієї душі і з великою радістю хочу поділитися цікавим рецептом. Пропоную приготувати в якості ситного обіду надзвичайно апетитні пиріжки з лаваша з фаршем на сковороді. Випічка готується досить просто і швидко. А результат вище всяких похвал! Обов’язково приготуйте, і ваші рідні залишаться під приємним незабутнім враженням.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Лаваш вірменський – 1 аркуш
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Аджика – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для фаршу – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати пиріжки з лаваша з фаршем на сковороді? Приготуйте всі необхідні інгредієнти для пиріжків з лаваша з фаршем. Кріп гарненько промийте в проточній воді і обсушити. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і дрібно нарубаєте ножем.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою. Відміряйте необхідну кількість аджики. Замість аджики можна використовувати кетчуп, томатну пасту або соус. Кількість часнику відрегулюйте самостійно.

М’ясний фарш викладіть в глибоку миску. Додайте сіль і спеції за смаком для фаршу. Часник подрібніть ножем або пропустіть через прес, додати у фарш, а потім влийте аджику. Ретельно відбийте і добре перемішайте.

Подрібнену ріпчасту цибулю викладіть в добре розігріту сковороду, змащену невеликою кількістю рослинного масла і обсмажте до розм’якшення. Потім викладіть фарш і обсмажте 10 хвилин, періодично помішуючи.

Підготовлений кріп дрібно нарубіть гострим ножем. У глибоку миску розбийте курячі яйця, додайте подрібнений кріп і сметану. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції з допомогою виделки.

Листи вірменського лаваша розрізати на кілька однакових частин. Кожну частину змастіть майонезом, рівномірно розподіливши його по всій поверхні лаваша, в центр викладіть начинку з м’ясного фаршу.

Твердий сир натріть на крупній тертці і викладіть поверх фаршу. Кількість сиру, жирність і текстуру відрегулюйте самостійно.

Потім акуратно сформуйте трикутні пиріжки і гарненько викупайте їх у приготовленому клярі, так, щоб пиріжки були повністю покриті яєчною масою.

Глибоку сковороду добре розігрійте на помірному вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені пиріжки, обсмажте до апетитної хрусткої скоринки з двох сторін. Готові пиріжки з фаршем викладіть на тарілку і подавайте на стіл.

Отримуйте задоволення від простої і дуже смачної випічки!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Пиріжки з лаваша Пиріжки з лаваша на сковороді Рулет з лаваша Рулет з лаваша з різними начинками