Від усієї душі і з величезною радістю хочу поділитися апетитним і дуже смачним рецептом надзвичайно повітряних і ароматних трикутних біляшів з м’ясом. Випічка виходить з ніжною соковитою начинкою. Приготуйте біляші своїм домашнім до чаю, вони будуть в захваті.


Інгредієнти: на 30 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 1 кг
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 900 мл
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Для начинки: –
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • М’ясо – 900 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування Трикутних біляшів з м’ясом. У глибоку миску налийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі почали працювати. Потім додайте курячі жовтки.

М’ясо промийте і обсушіть, потім наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.

У підійшла опару просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна, додайте рослинне масло.

Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште підніматися в теплому місці. Часу може знадобитися близько 1 години або трохи більше. Все залежить від того, які дріжджі ви будете використовувати.

Після закінчення часу тісто добре підніметься і значно збільшиться в об’ємі.

Підійшло дріжджове тісто трохи обімніть і розділіть на однакові частини. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коржик. В центр викладіть приготовлену соковиту м’ясну начинку.

Защепніть краю тесту таким чином, щоб у центрі залишалося отвір.

Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть підготовлені біляші отвором вниз.

Обсмажте біляші з двох сторін до рівномірної апетитною скоринки.

Трикутні біляші з м’ясом викладіть на блюдо для подачі.

Подавайте випічку на стіл до свіжозвареної ароматного чаю.

Насолоджуйтеся смачною домашньою випічкою!

Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на молоці Біляші на молоці з дріжджами