Від усієї душі і з величезною радістю хочу поділитися апетитним і дуже смачним рецептом надзвичайно повітряних і ароматних трикутних біляшів з м’ясом. Випічка виходить з ніжною соковитою начинкою. Приготуйте біляші своїм домашнім до чаю, вони будуть в захваті.
Інгредієнти: на 30 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1 кг
- Масло рослинне – 100 гр.
- Молоко коров’яче – 900 мл
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Для начинки: –
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- М’ясо – 900 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування Трикутних біляшів з м’ясом. У глибоку миску налийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, додайте сухі дріжджі, сіль та цукровий пісок. Добре перемішайте. Залиште в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі почали працювати. Потім додайте курячі жовтки.
М’ясо промийте і обсушіть, потім наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді. Підготовлені інгредієнти пропустіть через м’ясорубку. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте начинку до однорідної консистенції.
У підійшла опару просіяти через дрібне сито необхідну кількість пшеничного борошна, додайте рослинне масло.
Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте чистим кухонним рушником або оберніть харчовою плівкою і залиште підніматися в теплому місці. Часу може знадобитися близько 1 години або трохи більше. Все залежить від того, які дріжджі ви будете використовувати.
Після закінчення часу тісто добре підніметься і значно збільшиться в об’ємі.
Підійшло дріжджове тісто трохи обімніть і розділіть на однакові частини. Кожну частину розкачайте з допомогою качалки або розтягніть руками в коржик. В центр викладіть приготовлену соковиту м’ясну начинку.
Защепніть краю тесту таким чином, щоб у центрі залишалося отвір.
Сковороду з товстим дном, поставте на середній вогонь і добре розігрійте, потім налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть підготовлені біляші отвором вниз.
Обсмажте біляші з двох сторін до рівномірної апетитною скоринки.
Трикутні біляші з м’ясом викладіть на блюдо для подачі.
Подавайте випічку на стіл до свіжозвареної ароматного чаю.
Насолоджуйтеся смачною домашньою випічкою!
Біляші Біляші з м'ясом Біляші з м'ясом смажені в маслі Біляші з м'ясом смажені на сковороді Біляші на молоці Біляші на молоці з дріжджами