Якщо домашні просять чогось смачненького на перекус, можна не ламати голову і приготувати трикутники з лаваша з сиром. По суті, це альтернатива пиріжків. Але вони готуються набагато простіше і швидше. При цьому результат гарантовано порадує всю сім’ю. Такі трикутники також відмінно підходять на сніданок. Гарячі, хрусткі, з м’якою сирною начинкою всередині, вони складуть ідеальну пару чашці кави з ранку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати трикутники з лаваша з сиром на сковороді? Сир для начинки підходить абсолютно будь-який. Але помічено, чим вище жирність продукту, тим більше м’якою і тягнеться буде начинка у готових трикутниках. Сир з меншим відсотком жирності більше зберігає форму і менше тягнеться. Нарізаємо сир трикутниками товщиною приблизно півсантиметра.

Аркуші тонкого лаваша розрізаємо кухонними ножицями на смужки шириною по шість-сім міліметрів. Довжина такої смужки вийде близько двадцяти сантиметрів. В цілому, ширина смужки повинна бути трохи більше, ніж розмір трикутника. На край смужки укладаємо сирний трикутник.

Другим краєм смужки накриваємо сир – виходить рівний кут.

Загортаємо сир далі, рухаючись по довжині смужки і складаючи лаваш у формі трикутника, як показано на фото. Завдяки тому, що сир спочатку нарізаний трикутниками, з формуванням закуски проблем не виникає.

У мисці змішуємо яйце, щіпку солі і чорний мелений перець за смаком. Збовтуємо суміш виделкою до однорідності. Потім кожен трикутник в отриманому яєчному клярі.

На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо підготовлені трикутники. Обсмажуємо з обох боків до одержання рум’яної скоринки.

Готові рум’яні трикутники викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайве масло після смаження. Потім поміщаємо їх на сервірувальну тарілку, прикрашаємо зеленню свіжого кропу і подаємо до столу. Дуже смачні такі трикутники саме в гарячому вигляді, поки хрустка скоринка, а сир – м’який і добре тягнеться.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша з різними начинками Трикутники з лаваша з начинкою на сковороді Трикутники з лаваша з сиром