З гарбуза можна приготувати не тільки неймовірні закуски, але і апетитні десерти! Особливо смачними виходять цукати, особливо їсти приготувати їх з апельсином. Пряні приправи додадуть ласощів приголомшливий аромат!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гарбуз – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Кориця – за смаком
  • Гвоздика – за смаком
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати цукати з гарбуза з апельсином в духовці в домашніх умовах? Беремо гарбуз, зрізаємо з неї шкірку і нарізаємо шматочками однакового розміру. Краще робити їх не дуже великими, так їх буде простіше висушити.

Апельсин добре промиваємо, зрізаємо шкірку полукружками.

Відправляємо гарбуз і апельсинову цедру в каструлю і засипаємо цукровим піском. Відставляємо на 5-10 годин, щоб виділився сік.

Тепер ставимо каструлю на вогонь, додаємо корицю і гвоздику і варимо 7-10 хв

Зливаємо сік з допомогою друшляка, гарбуза з апельсином викладаємо на деко з папером для випікання. Ставимо в розігріту духовку і висушуємо при 120 градусах протягом 1-1,5 годин.

Готові цукати посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Гарбуз з корицею шматочками в духовці Гарбуз запечений в духовці шматочками Десерт з гарбуза в духовці Солодка гарбуз шматочками запечена в духовці Шматочки гарбуза з цукром запечені в духовці Як запекти гарбуз шматочками в духовці