Традиційні українські вареники з картоплею не прийнято готувати на соняшниковій тесті. Продукт повинен вийти поживним і жирним. Спробуйте простий, але дуже апетитний рецепт, який не залишить байдужими ваших близьких.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Кефір – 1,5 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Картопляне пюре – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сало свиняче – 60 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати українські вареники з картоплею, в глибокій посуді просіваємо борошно, щоб позбавити її від непотрібних грудочок.
Додаємо до борошні чайну ложку солі.
Тепер насипаємо ложку соди.
Гарненько розмішуємо суху масу, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
Окремо розбиваємо два яйця і додаємо до них цукор.
Збиваємо яєчну суміш до отримання легкої пінки.
Тепер руками робимо в борошняній суміші ямку.
В цю ямку акуратно вливаємо збиті з цукром яйця.
Після яєць тонким струменем вливаємо кефір.
Розмішуємо тісто до однорідної і гладкою структури.
Вимішуємо продукт до тез пір, поки він перестане прилипати до рук. Після чого даємо йому відпочити 15-20 хвилин.
Далі тісто ділимо на шматочки, кожен з яких розгортаємо в коло. В центр викладаємо картопляне пюре з заздалегідь обсмаженими шматочками сала.
Ліпимо вареники з начинкою в потрібну форму. Як правило, кожен вареник виходить великим і об’ємним. Відварюємо їх в киплячій воді близько 5 хвилин.
Гарячі вареники викладаємо на порційні тарілки і доповнюємо обсмаженою ріпчастою цибулею. Приємного апетиту!
Вареники Вареники з картоплею і цибулею Вареники з картоплею, цибулею та салом Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників на кефірі