Справжній плов з узбецького рецептом краще всього готувати на багатті в казані. Так страва виходить наваристим, ситним і ароматним. Підійде для великого сімейного обіду на природі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 1 кг
- Рис білий – 4 склянки
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Часник – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст.
Процес приготування:
Підготуємо продукти для узбецького плову з свинини в казані на багатті. Свинину ріжемо кубиками середнього розміру, а цибулю півкільцями.
Моркву необхідно натерти на крупній тертці або нарізати соломкою.
Встановлюємо казан на багатті. Вливаємо в нього рослинне масло і викладаємо шматочки свинини. Розмішуємо і готуємо до легкого рум’янцю.
Викладаємо цибулю з морквою.
Вливаємо воду і доводимо до кипіння.
Опускаємо в блюдо рис і головки часнику.
Додаємо сіль зі спеціями. Залишаємо готуватися під кришкою.
Готуємо страву близько 20 хвилин. Потім даємо вмісту трохи настоятися.
Розмішуємо плов зі свининою і розкладаємо його по тарілках. Готово!
Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в казані Плов з свинини в казані на вогнищі Плов з часником