Справжній плов з узбецького рецептом краще всього готувати на багатті в казані. Так страва виходить наваристим, ситним і ароматним. Підійде для великого сімейного обіду на природі.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Рис білий – 4 склянки
  • Морква – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 головок
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст.

Процес приготування:

Підготуємо продукти для узбецького плову з свинини в казані на багатті. Свинину ріжемо кубиками середнього розміру, а цибулю півкільцями.

Моркву необхідно натерти на крупній тертці або нарізати соломкою.

Встановлюємо казан на багатті. Вливаємо в нього рослинне масло і викладаємо шматочки свинини. Розмішуємо і готуємо до легкого рум’янцю.

Викладаємо цибулю з морквою.

Вливаємо воду і доводимо до кипіння.

Опускаємо в блюдо рис і головки часнику.

Додаємо сіль зі спеціями. Залишаємо готуватися під кришкою.

Готуємо страву близько 20 хвилин. Потім даємо вмісту трохи настоятися.

Розмішуємо плов зі свининою і розкладаємо його по тарілках. Готово!

Плов без моркви Плов без цибулі Плов в казані Плов з круглозерним рисом Плов з м'ясом в казані Плов з свинини в казані на вогнищі Плов з часником