За цим рецептом ви легко зможете приготувати в мультиварці смачний плов з яловичиною і ароматними спеціями. Блюдо виходить точнісінько як справжній узбецький плов, приготовлений за всіма традиціями в казані.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Морква – 150 гр.
- Рис Девзира – 300 гр.
- Масло соняшникове – 80 мл
- Барбарис – 2 ч. л.
- Зіра – 0,3 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
Рецепт узбецького плову з яловичиною в мультиварці простий у приготуванні! Яловичину помийте і наріжте великими шматками.
Овочі очистіть і промийте. Цибулю наріжте кубиками, моркву – соломкою.
Рис промивають проточною водою до тих пір, поки вона не стане прозорою.
В чашу мультиварки влийте рослинне масло, викладіть яловичину і активуйте режим «Смаження». Смажте яловичину до утворення рум’яної скоринки.
Після цього додайте в чашу овочі, продовжуйте смажити 5 хвилин. Далі всипте сушений барбарис, зіру, чорний перець і сіль, смажте ще 5-7 хвилин.
Після цього додайте до зажарки очищені зубчики часнику і рівномірним шаром розподілите промитий рис.
В чашу влийте гарячу воду, щоб вона перевищувала шар рису на 1,5-2 сантиметри. Закрийте кришку мультиварки, виберіть режим «Плов», поставте таймер на 50 хвилин. Після звукового сигналу залиште встановіть режим «Підігрів» на 10 хвилин.
Після цього перемішайте плов і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Плов в мультиварці Плов з барбарисом і зірою Плов з м'ясом в мультиварці Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною в мультиварці Плов з яловичиною в мультиварці Редмонд Узбецький плов Узбецький плов в мультиварці