Прекрасне поєднання хвойного аромату брусничными плодами. Незрівнянне ласощі допоможе зміцнити імунітет у зимовий період і зануритися в атмосферу лісових ароматів.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Соснові шишки зелені – 1 кг
- Брусниця – 0.5 склянки
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- Вода – 1,5 л
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати варення із соснових шишок з брусницею? У каструлі закип’ятити воду з засипаним цукром, розмішайте.
Шишки занурте в холодну воду і ретельно вимийте. Дайте їм обсохнути в друшляку або викладіть на рушник на 5 хвилин.
Перекладіть їх в сироп і перемішайте. Варіть на малому вогні 20 хвилин.
Брусницю помийте і приберіть з неї все сміття.
Подрібніть ягоду в пюре за допомогою толкачика для картоплі. Перекладіть ягідне пюре до шишкам і продовжуйте варити ще 1,5 години, періодами заважаючи. Якщо буде з’являтися піна – забирайте її.
За кілька хвилин до готовності всипте корицю в коричневе ласощі і акуратно перемішайте. Гаряче варення розкладіть по стерильним банкам і закрутіть. Поставте банки остигати догори дном, накривши їх рушником на добу.
Приємного апетиту!
Варення Варення із соснових шишок