Прекрасне поєднання хвойного аромату брусничными плодами. Незрівнянне ласощі допоможе зміцнити імунітет у зимовий період і зануритися в атмосферу лісових ароматів.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Соснові шишки зелені – 1 кг
  • Брусниця – 0.5 склянки
  • Цукор-пісок – 1,5 кг
  • Вода – 1,5 л
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення із соснових шишок з брусницею? У каструлі закип’ятити воду з засипаним цукром, розмішайте.

Шишки занурте в холодну воду і ретельно вимийте. Дайте їм обсохнути в друшляку або викладіть на рушник на 5 хвилин.

Перекладіть їх в сироп і перемішайте. Варіть на малому вогні 20 хвилин.

Брусницю помийте і приберіть з неї все сміття.

Подрібніть ягоду в пюре за допомогою толкачика для картоплі. Перекладіть ягідне пюре до шишкам і продовжуйте варити ще 1,5 години, періодами заважаючи. Якщо буде з’являтися піна – забирайте її.

За кілька хвилин до готовності всипте корицю в коричневе ласощі і акуратно перемішайте. Гаряче варення розкладіть по стерильним банкам і закрутіть. Поставте банки остигати догори дном, накривши їх рушником на добу.

Приємного апетиту!

Варення Варення із соснових шишок