Перед тим, як приступити до варінні, пропустіть ягоди через м’ясорубку. У вас вийде однорідний густий джем, який можна і на булочку покласти, і начинку для пиріжків зробити.


Інгредієнти: на 1.7 л.

  • Полуниця – 1,5 – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 – 1,6 кг
  • Лимон – 1 – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці через м’ясорубку легко! Ягоди полуниці переберіть, видалите зелені хвостики, помийте і відкиньте на друшляк, щоб позбутися від надлишків рідини.

Лимони помийте. Вичавіть з них сік, а цедру натріть на дрібну тертку.

Ягоди полуниці пропустіть через м’ясорубку. Пюре перекладіть в каструлю, додайте цукор, добре перемішайте і поставте ємність на плиту. На середньому вогні доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і, постійно перемішуючи, варіть 25-30 хвилин. При появі на поверхні пінки, знімайте її ложкою.

Додайте сік лимона і лимонну цедру, перемішайте, варити ще 5-10 хвилин. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, щільно закрийте їх стерилізованими кришками, переверніть лазні догори дном, укрийте ковдрою і залиште остигати.

Приємного апетиту!

Варення Варення з перетертої полуниці Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Полуниця на зиму Полуниця перетерта з цукром на зиму