Абрикоси відмінно підходять для приготування варення, плоди добре розварюються і джем з абрикосів вийде дуже густим і ароматним. Така домашня заготовка підійде для домашніх пиріжків, тортів та іншої випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з абрикосів по-вірменськи. Абрикоси помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Дно великої каструлі змастіть вершковим маслом, так в процесі варіння варення не буде пригорати. Часточки абрикосів викладайте шарами в каструлю і пересипайте цукром.

Видавіть сік одного лимона і додайте його до абрикосам. Накрийте каструлю рушником і залиште на ніч.

наступного дня поставте каструлю з фруктами на вогонь і варіть 15-20 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Потім збільште вогонь і варіть ще 20 хвилин, варення періодично перемішуйте і знімайте піну. До кінця варіння плоди абрикоса дуже сильно розваряться.

Гарячий джем розлийте по стерилізованим банкам і закатайте. Залиште банки в перевернутому стані, щоб вони охололи. Зберігайте джем в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів на зиму Джеми