Варення зі смородини й аґрусу – десерт з неповторним смаком і ароматом, яке навряд чи когось залишить байдужим. І це не тільки через смакових якостей варення. У ньому міститься величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Для приготування цих ласощів вам не потрібні особливі кулінарні навички. Головне – слідувати інструкції, яку ми представили вашій увазі.
Інгредієнти: на 3 л.
- Агрус – 1 кг
- Смородина червона – 1 кг
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 3,6 кг
- Вода – 450 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з агрусу і смородини на зиму? Для початку займемося підготовкою ягід. Видаляємо зайві гілочки, листочки, обриваємо у ягід хвостики з обох сторін. Гарненько промиваємо кілька разів, потім пропускаємо ягоди через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
У велику ємність викладаємо подрібнені ягоди, виливаємо туди воду засипаємо цукор і залишаємо на годину.
Через годину ставимо ємність з ягодами на великий вогонь. Після того, як маса закипить, варимо суміш півгодини. потім знімаємо масу з вогню і даємо повністю охолонути.
Після цього ягідну масу знову відправляємо на вогонь. Після закипання варимо ягоди протягом п’яти хвилин.
Залишилося варення розкласти в чисті сухі банки і закрити кришками.
Таке варення можна використовувати в якості начинки для випічки.
Варення з аґрусу блендером Варення з аґрусу через м'ясорубку Варення з червоного агрусу Варення з чорної смородини через м'ясорубку Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Чорна смородина блендером з цукром на зиму