Смородина протирають через сито, і отримана маса змішується з цукром. Отримане желе розкладається по стерилізованим банкам і відправляється на зберігання в холодильник. Це дуже простий рецепт, за яким виходить дуже смачне доповнення до чаю або випічці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини без кісточок без варіння легко! Для початку перебираємо червону смородину, після чого ретельно промиваємо під проточною водою. Відкидаємо ягоди на друшляк і даємо постояти таким чином, поки не стече вся зайва рідина. Не забуваємо прибрати гілочки.

Тепер перекладаємо ягоди в окрему ємність і розминаємо смородину за допомогою товкачика. Далі протираємо все через сито, щоб позбутися від кісточок.

Додаємо до протертої червоній смородині цукровий пісок і ретельно все перемішуємо, поки він повністю не розчиниться. Перемішуємо в одному напрямку, щоб процес желювання прискорився.

Ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Розкладаємо по них желе з червоної смородини і закриваємо пластиковими кришками або накриваємо пергаментним папером, яку закріплюємо за допомогою гумки. Тепер відправляємо на зберігання в холодильник.

Подаємо желе з червоної смородини до столу з гарячим чаєм і свіжим білим хлібом або використовуємо в якості начинки для випічки.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Джем з червоної смородины Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе з червоної смородини без кісточок Желе на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння