Желе з червоної смородини можна зробити без використання желатину. Все завдяки високому вмісту пектину, природного желюючий речовини, у складі цієї ягоди. Для желе знадобиться тільки ягоди і цукор.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1.2 кг

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини через м’ясорубку легко! Ягоди смородини переберіть, помийте і відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина. Перекладіть ягоди в каструлю з товстим дном і тушкуйте без додавання води на повільному вогні, поки ягоди не стануть м’якими. Потім остудіть їх і пропустіть через м’ясорубку, використовуючи спеціальну насадку. Якщо насадки у вас немає, то пропустіть ягоди через м’ясорубку і потім відіжміть з них сік через марлю.

Сік червоної смородини перелийте в каструлю, засипте цукром, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин.

варення Розлийте по стерилізованим банкам, загорніть їх і залиште остигати. Зберігати желе можна як у холодильнику, так і просто в шафці на кухні.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе на зиму Червона смородина на зиму