Це варення отримало свою назву за гарний смарагдовий колір, який зберігає аґрус при щадною нетривалої варінні завдяки листям вишні. Ягоди при цьому не втрачають свою форму.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Агрус зелений – 1 кг
  • ода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Листя вишні – 1 жменя

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з агрусу смарагдового. Ягоди перебрати, обірвати сухі дзьобики і зелені хвостики. Наколоти кожну ягоду зубочисткою. В ідеалі потрібно видалити насіння з усіх ягід, але можна цього не робити.

Листя вишні промити, опустити в 1 л окропу і варити близько 15 хв, відвар остудити і вилити його в ягоди, залишити на 6-23 години.

Далі воду зцідити, перемішати з цукром і довести до кипіння на сильному вогні, потім варити ще 5-10 хв. на слабкому вогні.

Каструлю з сиропом з плити не знімати, додати туди аґрус. Варити на слабкому вогні 5 хв, потім прибрати з плити і дати охолонути. Заважати не потрібно, щоб ягоди не лопнули.

Знову зцідити сироп і повторити спочатку: закип’ятити його, додати аґрус, варити 5 хв., прибрати з вогню і остудити. Повторити такі маніпуляції 3-4 рази.

Коли варення стане густим, дістати листя вишні за допомогою шумівки. При бажанні можна розкласти по банках за кілька свіжих листків вишні. Розлити варення по стерильним банкам і щільно закрутити кришками.

Остудити під теплою ковдрою. Спожити продукт протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Агрус на зиму Варення з агрусу з вишневими листям Варення з аґрусу п'ятихвилинка на зиму Варення з зеленого агрусу