Східний десерт вимагає певного часу і приготування його копітка, але воно того варто. Готувати варення без кісточок з горіхами будемо в 3 етапи, і у нас вийде божественно красиве і смачне ласощі.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Черешня біла – 2 кг
  • Волоський горіх – 400 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з білої черешні з горіхами? Черешню вимийте і видаліть кісточки.

Горіхи розріжте на невеликі шматочки і покладіть в середину ягоди на місце кісточки.

Укладіть ягоду в каструлю і всипте до неї цукор. Налийте воду.

Поставте каструлю на плиту і варіть її 7 хвилин на малому вогні, помішуючи. Вимкніть вогонь і залиште охолонути на 3 години. Повторіть процес 3 рази.

Лимон обшпарте окропом і наріжте тонкими невеликими шматочками. При останньому підході додайте подрібнений лимон в варення і перемішайте. Закип’ятіть масу і розкладіть по стерильним банкам до верху і закатайте. Тару переверніть догори дном і закутати ковдрою для спокійного остигання.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні без кісточок Варення з жовтої черешні Варення з жовтої черешні без кісточок Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з волоським горіхом Варення з черешні з горіхами Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму