Королівське варення з білої черешні набуває красивого темно-бурштиновий відтінок завдяки горіхам. Волоські горіхи поміщаються всередину ягід, імітуючи кісточку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Черешня біла – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Волоський горіх – 50 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з білої черешні з волоським горіхом? Ягоди помити і видалити кісточки за допомогою шпильки.

Ядра горіхів порізати на шматочки, рівні за розміром вийнятим із черешні кісточках. Вставити горішки всередину черешні.

Засипати ягоди цукром і дати постояти 2-3 години.

Додати близько 70 гр. води, поставити варитися на мінімальний вогонь. Заважати варення не допустимо, потрібно струшувати каструлю. Коли варення закипить, зняти його з вогню, прибравши пінку. Коли варення повністю охолоне, знову довести до кипіння, зняти піну і дати охолонути.

Закатати варення з білої черешні в банки, які пройшли стерилізацію. Унести і залишити на зберігання в погребі.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з жовтої черешні без кісточок Варення з черешні Варення з черешні з волоським горіхом Варення з черешні з горіхами Черешня на зиму