В літню пору саме час заготовити незвичайний джем-асорті з білої черешні, вишні, апельсина і лимона. Він має неповторний кисло-солодкий смак і несе неоціненну користь організму у вигляді вітамінів і мінеральних речовин. Такий джем добре зберігається з-за великої кількості в ньому природного кислоти.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Черешня біла – 12 ст.
  • Вишня (без кісточок) – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 12 ст.
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 2 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з черешні з апельсином, черешню перебрати, видалити гілочки, листя та інше сміття. Ягоди помити в друшляку.

Видалити з ягід кісточки за допомогою великої голки або ніжки, розташованої на чеснокодавилке.

Засипати ягоди черешні цукровим піском і поставити варитися на середній вогонь. Після закипання варити черешню на мінімальному вогні ще 10 хв

З митою відбірної вишні видалити кісточки. Апельсини обдати окропом, помити, порізати на шматочки разом з шкіркою.

Лимони також обдати окропом, вимити зі щіткою і порізати на часточки разом з шкіркою, видаливши насіння. Перекрутити лимони, апельсини і вишню разом через м’ясорубку.

Додати отриману масу в каструлю до черешні, варити на невеликому вогні до моменту, поки черешня не стане прозорою. Вона вбере в себе цукор, змінить колір і придбає червонуватий відтінок через ягід вишні.

джем Розлити в гарячому вигляді по простерилизованным банкам і закатати. Перевернути тару догори дном під теплим пледом і дати дійти до кімнатної температури. Прибрати заготовки в підвал.

Приємного апетиту!

Варення з білої черешні Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з жовтої черешні Варення з черешні Варення з черешні з лимоном Вишня з цукром на зиму