Черешня – одне з улюблених ласощів більшості ласунів. Щоб зберегти цю запашну ягоду на зиму і поласувати смачним десертом, пропоную зварити джем з густою приємною консистенції. Джем готується швидко, так як кісточки отримувати не потрібно і це значно економить час на приготування.
Інгредієнти: на 1 л.
- Черешня – 1 кг
- Вода – 200 мл
- Цукор-пісок – 900 гр.
- Пектин – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати варення з черешні з кісточкою? Черешню переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Цукровий пісок викладіть в металевий посуд з товстим дном. Дві столові ложки цукру залиште, він стане в нагоді пізніше. У посуд налийте необхідну кількість питної води. Поставте на середній вогонь.
Доведіть сироп до кипіння, потім зменшіть вогонь. Постійно помішуючи, варіть ще близько 5 хвилин.
Потім додайте ягоди черешні. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Варіть джем 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження на 10-12 годин.
Залишений цукровий пісок з’єднайте з пектином і перемішайте. Через 12 годин джем знову поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння, періодично помішуючи і знімаючи піну, що утворилася, додайте лимонний сік і суміш цукрового піску і пектину. Перемішайте і варіть джем 5 хвилин.
Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження на пару годин.
Ретельно вимийте і стерилізуйте банки в мікрохвильовій печі або духовій шафі. Кришки обдайте окропом. Банки і кришки повинні бути повністю сухими. Великою ложкою розкладіть варення з черешні по стерильним банкам. Банки з джемом закрутіть стерильними кришками, потім перемістіть їх прохолодне місце на довгострокове зберігання.
Ароматний варення з черешні подавайте на стіл до чаю.
Приємного насолоди!
Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варення з черешні п'ятихвилинка Джеми Черешня на зиму