Класичне варення з червоної аличі. Пропорції плодів до цукру – 1:1. Додатково вливаємо трохи води. Алича в готовому варення «купається» в сиропі, не нудотно, соковита. Відмінна заготівля для десертів і просто до чаю.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з червоної аличі з кісточками на зиму. Аличу моєму від забруднень, плоди з дефектами видаляємо. Кожну аличу наколюємо пару раз зубочисткою, щоб шкірка не полопалася.
В великій каструлі змішуємо цукор з водою, ставимо на плиту. Розчиняємо цукор, доводимо сироп до кипіння. Закладаємо аличу в гарячий сироп, перемішуємо, знімаємо з плити і даємо охолонути.
Після охолодження знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння, варимо п’ять хвилин, знімаючи пінку. Вимикаємо і знову даємо охолонути. Після охолодження повторюємо цикл ще раз.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким звичним для вас способом. Готове варення фасуємо по стерильним банкам.
Закатуємо кришками, ставимо банки догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо варенню повністю охолонути, після чого прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного аппетита!