Варення з цієї соковитою та ароматною ягоди буде схожим по своїй текстурі на джем. Воно дуже підійде в якості начинки для домашньої випічки. Кісточки у черешні не виймаємо.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Черешня (темна) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 300 мл
  • Лимон – за смаком
  • Ваніль – за смаком
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорної черешні. Ягоди чорної черешні переберіть і промийте холодною водою. Потім видаліть плодоніжки. Помістіть черешню в окремий посуд, обшпарте окропом і обсушити кухонним рушником.

В каструлю для варіння варення налийте воду, насипте вказане в рецепті кількість цукру і поставте каструлю на невеликий вогонь. Воду з цукром перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і доведіть сироп до кипіння. У киплячий сироп покладіть підготовлені ягоди. Поваріть черешню в цукровому сиропі протягом 10-15 хвилин від початку кипіння. При варінні на поверхні варення буде багато піни. Її можна не м’яти. Потім вимкніть вогонь.

З каструлі з варенням вилийте половину сиропу в інший посуд. Поваріть черешню в останньому сиропі до потрібної вам консистенції. Варення з чорної черешні при варінні стає дуже солодким. Тому на даному етапі варіння додайте сік лимона. Для отримання насиченого смаку можете додати в варення корицю або ваніль. При другій варінні піна зникне, а ягоди стануть прозорими і опустяться на дно посуду.

Перевірте варення на готовність. Для цього налийте трохи варення на тарілочку і зробіть на ньому ножем борозенку. У готового варення борозенка не запливає. Гаряче варення з чорної черешні розлийте в стерильні баночки і відразу герметично закупорьте. Таке варення добре зберігається і в домашніх умовах, але тільки в темному місці.

Їжте на здоров’я!

Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варення з черешні з лимоном Варенье